Danser på sandstein #2

Mandag: Fram med utstyret!

«Det e no alltids et styr me detta her», sier Aslak. «Ekkje lett å finn et bra sted å bo.»

Soveplassen vi leier av Yussuf er ikke helt fem-stjerners, snarere stjerneløs; ei stor, tom sandkasse, med ringmur rundt og blikktak over. Attpåtil har vi fått sand inni alle kroppens mulige kriker og kroker med på kjøpet – kunne like godt lagt oss til rette under hver vår kaktus.

I løpet av morgentimene forhører vi oss med flere aktører, og når Yussuf skjønner det, kommer han plutselig på at han har jo faktisk et hus vi kan leie.

«Dette får Aslak ta seg av», sier Børge. Vi andre nikker – det er hørt!

Vi går ut av sandkassa og finner noe annet som vi synes er verdig vår oppmerksomhet: I vest står nemlig fjellet Jebel Rum, en veldig vokter over den lille byen.

Børge og David river tau og sikringsutstyr ut av sekkene, og løper mot Jebel Rum. De kan tydeligvis ikke få stifta bekjentskap med kjempen fort nok. De blir borte bak en haug i dét Aslak kommer triumferende ut av sandkassa.

«Gutta! Nå har vi fått oss hus å sove i», sier han, og ser seg rundt. «Kor ble det av David og Børge?»

De to får bare finne oss seinere. Vi bærer all bagasje ut av sandkassa og flytter oss til andre side av byen. Der innlosjeres vi hos Ibrahim, sjåfør og guide hos Yussuf.

«Ska me prøve med standard sunnmørs-rack og så se korrs det går?», spør Mads.

«Ja, det blir vel fint det», svarer Aslak. Han løfter blikket fra klatreføreren og ser på Mads, som flekker fram utstyret – klatreutstyret.

Jeg sitter i hjørnet med bismak i munnen; jeg har så lyst til å hive meg med i fjellveggen, men for ei uke siden knakk jeg lilletåa. Det medfører at jeg nå bruker noe sånt som skostørrelse 48 på venstrefoten; bare tanken på å presse foten ned i en klatresko, størrelse 44 …grøss og gru! Hevelsen går da ned, før eller seinere. Jeg smører på med tålmodighet – i tjukke lag og ønsker gutta god klatring.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s