Et liv under åpen himmel

Førstkommende lørdag skjer det: Jeg pakker sekken og flytter ut i Nordmarka på ubestemt tid. Det her er noe jeg har hatt lyst til mange ganger opp gjennom åra, og nå skjer det! Jeg skal bo ute, kanskje flytte litt rundt, men jeg skal også fortsette å jobbe som barista, og på den måten føre et snev av det som oppfattes som et normalt hverdagsliv.

Å leve på denne måten byr på en del interessante restriksjoner og muligheter: Hvordan blir det å være uten strøm og innlagt vann i hverdagen? Hva kommer jeg til å gjøre med den tida jeg kanskje ville brukt på å surfe hjernedødt på youtube? Kommer jeg til å være mer sosial ved å flytte ut i ensomheten – det vil i så fall være en smule ironisk. Vil jeg føle større livskvalitet selv om komforten minsker betraktelig? Hvordan kommer dette til å virke på hue og kropp?

Dette er helt klart en minimalistisk, spartansk og abnormal måte å leve på, men det er så fristende å prøve. I stedet for å våkne opp til lyden av trikken som dundrer forbi, kan jeg lytte til lyden av stillhet og natur. Når jeg før gikk ut av huset og møtte asfalt, betong og hvileløse gatelys, møter jeg nå skog, vann og åpent landskap. Kanskje kan jeg kjenne på følelsen av å «sitte i skjorteermene foran mitt telt og føle meg som en millionær». I stedet for å måtte gjemme meg bort fordi det er så slitsomt med folk overalt, håper jeg å kjenne meg selskapssjuk.

Jeg er så spent!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s