Merkelige dager

Det er tungt å stå opp halv fem på natta for å åpne denna kaffebaren, og tyngre er det når man må skille lag med den lune soveposen for å gå de 30 minuttene ned til t-banen ved Sognsvann – skulle vært forbudt å bevege på seg før dagslysets framtreden – men er man barista så er man vel det.

De første dagene var merkelige: Jeg følte meg på en måte ensom når jeg slo leir der opp ved Øvre Blanksjø. Det var ingen andre å se eller snakke med, og ingenting stjal oppmerksomheten – jeg var helt alene. Oslo murret som en bikube i det fjerne; hvileløs og utrettelig. Allikevel var det ikke alle de arbeidsomme biene jeg savnet, men en god venn å dele denne galskapen med – gleder er alltid best når de deles med en god venn. Desverre får man ikke alt som man vil her i verden.

IMG_0128

Etter et par dager begynte det å gå seg til; nå føles det mer hjemlig der oppe. Dessuten må jeg ned i byen, nesten hver eneste dag, for å jobbe, klatre eller gjøre andre ærender. Allikevel: Savn er noe jeg ikke kjente så tydelig for en uke siden. Hvis jeg bodde inne, ville jeg bare satt på en film, surfa på youtube eller gjort noe annet før noe som helst tegn på savn kunne føles. Nå er det en annen sak: Når jeg går 30 minutter til t-banen tenker jeg, og likeså når jeg sliten går hjem igjen, hogger ved til bålet, fryser og strever for å holde ting tørt og reint – det blir ikke mange minuttene med underholdning i løpet av en dag, men det blir mange timer hvor jeg stilles til veggs av meg selv.

IMG_0127.JPG

Spørsmålene kommer tett som trekkfugl i april: Hva gjør jeg her? Hvorfor gjør jeg det her? Hva skal jeg egentlig gjøre? Hvordan lever man egentlig best? Finnes det en levemal jeg kan følge – det hadde vært lettvint! Jeg blir sliten og sårbar, og et lett offer for eksistensialistiske spørsmål. Det er ingen åpenbare fluktmuligheter fra meg selv. Jeg må gå til verks å ta spørsmålene ved hornene, og kanskje får jeg litt hjelp av Henry David Thoreau og Arne Næss – de er nemlig med meg på tur, i bokform, naturligvis.

IMG_0129.JPG

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s